H Seat πατάει γκάζι στα πράσινα

Ηλεκτρικό και plug-in μέχρι το 2015

  • -
  • -

Έστω και μικρή καθυστέρηση σε σχέση με τις αδελφές εταιρείες του ομίλου VW, η SEAT ανακοίνωσε ότι εργάζεται πάνω στο πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στην Ισπανία. Ίσως αυτός να ήταν κι ο λόγος που άργησαν λίγο τα αποκαλυπτήρια του πρωτότυπου Altea XL Electric Ecomotive, ενός πλήρους ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου μηδενικών εκπομπών που παρουσιάστηκε μαζί με το πρωτότυπο plug-in υβριδικό Leon TwinDrive Ecomotive. Κατά την διάρκεια των επόμενων μηνών η SEAT θα διαθέσει προς χρήση τέτοια αυτοκίνητα σε κυβερνητικά όργανα στην Καταλονία και την Μαδρίτη, για τους στόλους τους. Η εταιρεία προβλέπει το λανσάρισμα του πρώτου plug-in υβριδικού αυτοκινήτου της το 2015, το οποίο θα ακολουθήσει ένα χρόνο αργότερα ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το ηλεκτρικό Altea XL Electric Ecomotive διαθέτει κινητήρα 115 ίππων με ροπή 270Nm και αυτονομία 135 χιλιομέτρων. Οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες κάτω από τα πίσω καθίσματα και το χώρο αποσκευών και δεν επηρεάζουν το χώρο της καμπίνας των επιβατών. Μια συστοιχία από φωτοβολταϊκές κυψέλες στην οροφή ανακυκλώνει τον φρέσκο αέρα στο εσωτερικό μειώνοντας έτσι την ενέργεια που απαιτείται στη συνέχεια από το σύστημα κλιματισμού.

Το νέο Leon TwinDrive Ecomotive συνδυάζει την οδήγηση χωρίς εκπομπές ρύπων με τις δυνατότητες ενός παραδοσιακού οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσεως. Στην ηλεκτρική λειτουργία το TwinDrive έχει αυτονομία για 52 χιλιόμετρα, με τελική ταχύτητα 120km/h. Σε συνδυαστική λειτουργία (μπαταρίες & κινητήρα βενζίνης) η μέση κατανάλωση προσδιορίζεται στα 1,7 lt/100km και οι εκπομπές CO2 ισοδυναμούν με μόλις 39 g/km CO2.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...